Què és la quiropràctica?

És la primera professió manual del món dirigida a persones de totes les edats. Un quiropràctic és especialista del sistema nerviós que es compon per:

-Cervell
-Medul·la espinal
-Nervis

El sistema nerviós comunica amb tot el cos i controla totes les funcions vitals (sistema respiratori, digestiu, circulatori, cardiovascular, reproductor...).

El seu rol és intercanviar informacions amb el món exterior. Per aquest motiu, quan un dolor és provocat per un estímul exterior, el sistema nerviós ho detecta i envia senyals a les diferents cèl·lules per solucionar-ho.

Però si tens una interferència, el cos pot tenir dificultats per restablir la bona salut. El treball del quiropràctic és detectar aquelles interferències en el sistema nerviós i eliminar-les per recuperar les capacitats innates d’auto curar-se i autoregular-se. Perquè el millor metge per al teu cos ets tu i el quiropràctic ho sap!

Tres tipus d'interferències

La salut és un estat de complet benestar físic, mental i social i no solament, l’absència d’afeccions o malalties. El quiropràctic treballa amb el triangle de la salut.

Estructural

Aquest costat fa referència a la nostra estructura òssia. Si està afectat es pot ressentir.

- Mal d’esquena
- Dolor cervical
- Lumbàlgia
- Hernia discal
- Estrès
- Migranya
- Insomni
- Vertígens
- Artrosi
- Escoliosi
-Etc.

Aquests símptomes són causats per un tipus d’interferència, que en quiropràctica anomenem, “subluxació”: quan una vèrtebra no està en la seva posició normal i perd mobilitat. Això afecta directament al funcionament del sistema nerviós. Per aquest motiu, és essencial acudir amb regularitat al quiropràctic i mantenir una bona postura.

Emocional

Les emocions produeixen una gran varietat de símptomes físics així que, hem de cuidar la nostra salut mental i evitar l’estrès. Molts dels símptomes de l’estrès són:

- Dificultat per prendre decisions
- Irritabilitat
- Negativitat i conflictivitat 
- Gana alterada
- Falta de memòria i atenció 
- Fatiga
- Sensació d’esgotament al final del dia

- Insomni
- Pèrdua d’autoestima i confiança en un mateix
- Dificultat per dur a terme tasques simples
- Tristesa
- Desmotivació
- Pèrdua de desig, plaers
- Tendència a les addiccions: alcohol, tabac, drogues, etc.

Aquests símptomes són causats molt freqüentment per una alteració d’hormones que s’alliberen a través de senyals en el sistema nerviós. Com per exemple: la dopamina, l’oxitocina, la serotonina, l’endorfina... La quiropràctica activa la secreció de les hormones al sistema nerviós per regular el benestar del cos intern. També aquest costat emocional es regula amb una bona respiració, relaxant-nos, rient, fent esport regularment, meditant...Tots aquests consells te’ls facilitem al nostre centre Quiropràctic del Molí.

Orgánic

columna vertebral y órganos

Una bona salut interna és fonamental. Aquest costat està representat per l’alimentació, els medicaments i l’aire que respirem. Aquests aspectes poden afectar diferents funcions vitals com el sistema respiratori, digestiu, circulatori, cardiovascular, reproductor a través del sistema nerviós que comunica amb tot el cos i el controla. Els dolors típics que poden aparèixer són:

- Mala digestió
- Dolors menstruals
- Ansietat
- Asma
- Hèrnia de hiat
- Acidesa d’estómac
- Etc.

L’alimentació és el nostre carburant i és essencial menjar saludable. Els medicaments generalment alleugen els símptomes, però no soluciones la causa del problema per això la quiropràctica treu les interferències del teu sistema nerviós.

cerebro-quiropractic-cuerpo

Quan un o més d’aquests costats estan alterats apareix una malaltia. Cada persona ha de tenir responsabilitat de mantenir la seva bona salut fent prevenció i alliberar-se de les interferències visitant al quiropràctic.

Les cures quiropràctiques i prevenció

La cura quiropràctica té tres fases:

1) Intensiva: s’eliminen el màxim de tensions acumulades des de fa temps i es detecten les interferències.

2) Estabilització: es corregeixen les interferències, s’estabilitza el cos, adquirint una nova postura i recuperant la seva força vital per manifestar el vostre màxim potencial.

3) Manteniment: aquesta fase té com a objectiu mantenir una bona salut.